Menu Sluiten
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Masterclass HSP IN DE PRAKTIJK

juni 17 @ 13:30 - 16:00

De week van de HSP wordt dit jaar gehouden van 11 tot en met 18 juni. Graag wil ik daar mijn steentje aan bijdragen. Daarom organiseer ik op zaterdag 17 juni de masterclass ‘HSP in de praktijk’.

De laatste jaren is en wordt er steeds meer onderzoek gedaan naar hoogsensitiviteit, zowel op wetenschappelijk vlak als op psychosociaal gebied. Theorie versus praktijk.
Als psychosociaal therapeute houd ik me vooral bezig met de dagelijkse uitdagingen waar veel HSP’s mee te maken hebben.

Hooggevoeligheid wordt niet altijd als kracht gezien en ervaren. Een eerste stap om van hooggevoeligheid een kracht te maken is herkenning in deze aangeboren eigenschap. Wanneer iemand zich herkent in de eigenschappen van hoogsensitiviteit voelt dat vaak als een vorm van thuiskomen. Het is ook de eerste stap richting een authentieke levensstijl, afgestemd op wie jij werkelijk bent.

Wanneer jij jouw hooggevoeligheid als kracht wilt gaan ervaren is het waarschijnlijk nodig om jouw leven op sommige punten wat aan te passen. Het is nodig om jouw leven opnieuw te formuleren, begrijpen waarom jij de beslissingen hebt genomen zoals ze genomen zijn. Je mag jezelf gaan waarderen voor wie jij werkelijk bent. Belangrijk is ook dat je stopt met jezelf te vergelijken met een niet-HSP.

Aanpassing van jouw levensstijl is een proces dat jouw stap voor stap richting Bewust-Er-Zijn brengt.

Dit proces loopt als volgt:

  • Ontkenning / onbewust; Je hebt nog geen idee wat hooggevoeligheid inhoud, en of jij deze eigenschap bezit, of je er wat mee kunt en wilt. Je bent mogelijk zelfs nog wat sceptisch.
  • Herkenning; Je gaat je herkennen in de kenmerken, hiermee is de eerste stap gezet.
  • Erkenning; Je gaat inzien dat hooggevoeligheid bij jou hoort.
  • Bewustwording; Je gaat op zelfonderzoek uit
  • Verandering; Je leert aan welke knoppen jij kunt draaien om jouw ware innerlijke zelf te gaan ontmoeten
  • Bevrijding; Jij gaat leven in flow, je kent jouw kwaliteiten en kwetsbaarheden en neemt zelf de regie over jouw eigen leven. Jouw authenticiteit. Al jouw mogelijkheden, jouw volledige potentie wordt zichtbaar.

Als inhouds- en ervaringsdeskundige heb ik een tweetal trainingsprogramma’s ontwikkeld. Enerzijds voor de professional die op zoek is naar inzichten, tools en krachtige interventies voor de begeleiding van de HSP. Anderzijds voor de HSP die zichzelf verder wil ontwikkelen op het gebied van hoogsensitiviteit. Die van zijn of haar hooggevoeligheid een kracht wil maken.

In deze masterclass wil ik zowel de HSP als de professional kennis laten maken met delen uit programma’s ‘HSP in de praktijk’ en ‘HSP van Klacht naar Kracht’. Trainingen die garant staan voor professionele, persoonlijke ontwikkeling en transformatie.

Masterclass HSP in de praktijk:

Wanneer:      Zaterdag 16 juni 2023

Tijdstip:         Van 13.30 uur tot 16.00

Waar:             Voormalige sigarenfabriek Willem II , Boschdijkstraat 100, Den Bosch

Voor wie?      Voor alle HSP’s, Coaches, trainers, therapeuten en iedereen die brede interesse heeft in het onderwerp HSP in de praktijk

Kosten voor deelname:   € 115,00      (Let op: Aanmelden verplicht! )

Ben je op zoek naar kennis, inzichten, tools en interventies m.b.t. hoogsensitiviteit,

meld je dan hier aan: Masterclass HSP IN DE PRAKTIJK !

Organisator

Jeanine Heijmans
Telefoon:
0620133591
E-mail:
jeanineheijmans@gmail.com

Locatie

Willem II (voormalige sigarenfabriek)
Boschdijkstraat 100
's-Hertogenbosch, 5211 VD