Menu Sluiten

Lichaamsgerichte behandeling

Bij een lichaamsgerichte behandeling wordt er gekeken naar de mens als geheel. Lichaam, geest en ziel staan op onlosmakelijke wijze met elkaar in verbinding. Bij hevige stress, emoties, schokkende gebeurtenissen of angst reageert het lichaam direct met afgifte van stresshormonen. Deze zijn vaak nuttig om de juiste stappen te nemen, maar wanneer deze stress chronisch is, ontstaan er blokkades.

Lichaamsgerichte behandelingen richten zich op het herstellen van de harmonie en de natuurlijke balans in het lichaam. Energetische therapie vind zijn bestaan in oeroude tradities. Te denken valt onder meer aan de Chinese en Indiase geneeswijzen, waarbij het werken met energiebanen (meridianen), acupunctuur, chakra’s en de natuurelementen een duidelijke plek hebben.

Naast je bloedbaan, lymfebaan en zenuwbaan loopt er nog een baan door je lichaam. De knooppunten in deze energiebaan worden de chakra’s genoemd. Wanneer jouw chakra’s in balans zijn dan gaat het goed met je, dan floreer je. Wanneer er langdurig een disbalans in je chakrasysteem zit zul je dit op allerlei gebieden gaan merken. Het is dan belangrijk om jouw fysieke, mentale, emotionele en spirituele gezondheid weer in balans te brengen.

Bijna alle mensen vinden een energetische behandeling prettig en ontspannend. Ze voelen de warmte of een lichte tinteling. Door energetische behandelingen wordt een proces in gang gezet dat leidt naar heling. Dat gaat niet van de ene op de andere dag. Soms verergert de klacht tijdelijk, dat is een reactie van het lichaam. Soms voel je niets, toch gebeurt er dan wat in je lichaam. het kan zijn dat je pas later een reactie krijgt, in welke vorm dan ook.