Menu Sluiten

Transformatietherapie; Een Innerlijke Metamorfose!

Een mooi woord, transformatietherapie, maar wat is het nu eigenlijk? Voor wie is het geschikt? En hoe gaat dat dan? Transformatietherapie is voor mij hetzelfde als: Een Innerlijke Metamorfose!

Transformeren betekent letterlijk omvormen. Dat is precies wat er tijdens een transformatieproces gebeurd. Transformatietherapie buigt angsten, problemen, negativiteit, klachten en moeilijkheden om. Het verandert voorgoed jouw leven. Transformatietherapie zorgt voor balans, het brengt rust, je ontwikkelt een andere kijk op dingen. Je gaat een diepe liefde voor jezelf voelen, voor wie jij werkelijk van binnen bent. Door transformatietherapie ga je ontdekken wat jij nodig hebt en leer je keuzes maken voor een gezond en gelukkig leven. Je gaat energiek leven, vanuit Innerlijke Kracht. (Ik begin de woorden Innerlijke Kracht altijd met een hoofdletter omdat het voor mij verwijst naar IK, diegene die jij diep van binnen bent).

Voor wie geschikt?

Iedereen maakt in zijn leven, onbewust, verschillende periodes van transformatie door. Denk aan het opgroeien van kind naar volwassene, bij het overlijden van een dierbare, wanneer je een kindje krijgt, bij verandering van school of werk. Door verhuizen, samenwonen of relatiebreuk. Al deze gebeurtenissen zorgen ervoor dat er een nieuwe realiteit ontstaat waardoor het oude anders vastgehouden of losgelaten dient te worden. Transformatietherapie kan hierbij zeker helpend zijn.

Daarnaast kan het leven je ook uitdagen om bewust te kiezen voor een transformatie. Vaak heb je  lange tijd zelf niet eens in de gaten dat deze keuze nodig is. Tot dat het moment komt dat je een diep verlangen voelt om dingen anders te gaan aanpakken. Of dat je lichamelijke klachten krijgt die geen duidelijke oorzaak lijken te hebben. Ook kan het zijn dat je steeds meer onvrede voelt met de situatie waarin je op dit moment zit, privé of op je werk. Je bent en blijft te vaak en te veel overprikkeld. Er dreigt een burn-out (of erger nog, je zit er al in) of je ervaart vaak stress.  Het kan zijn dat je moeite hebt met het op peil brengen en houden van een gezond energieniveau. De realiteit waarin je leeft sluit niet meer aan bij hoe jij jouw leven écht wilt leven en vorm wilt geven. Ook wanneer je er achter komt dat je hooggevoelig bent en niet goed weet hoe je dit in je leven kunt integreren. Dit kunnen allemaal aanleidingen zijn om bewust te kiezen voor transformatietherapie.

Transformatietherapie zorgt ervoor dat er een krachtig proces op gang komt waarbij jij stapje voor stapje weer terugkomt bij jouw Innerlijke Kracht, jouw eigen kern. Dat je van daaruit weer met een gelukkig gevoel, stevig en compleet in het leven kunt staan.

Persoonlijke groei.

De wens naar een persoonlijke transformatie hoeft zeker niet alleen voort te komen uit klachten of problemen. Het kan ook zijn dat jij het gevoel hebt dat er meer uit jouw leven te halen valt, dat je een bepaalde potentie voelt die maar niet vrij komt en ben je op  zoek naar een stukje persoonlijke groei. Ook is het mogelijk dat je al jaren therapie, hulpverlening, zelfstudies of opleidingen hebt gevolgd om dieper tot jouw eigen kern te komen, maar dat je nog steeds op zoek bent naar dat ontbrekende puzzelstukje dat jou écht vooruit helpt.

Je ziet dus, transformatietherapie biedt ondersteuning bij allerlei levensprocessen en persoonlijke veranderingsvraagstukken en gebeurtenissen. Weet dat jij ALTIJD zelf de keuze hebt voor het inrichten van jouw leven en dat transformatietherapie jou daar enorm bij kan helpen.

Hoe gaat dat dan?

In het begin van een transformatieproces is er vaak een gevoel van frustratie. Onvrede met hoe het is. Tegelijkertijd is er een groeiend besef dat je niet op deze manier verder wilt. Wat er nodig is weet je vaak nog niet. Tussen waar je bent en waar je wilt zijn, ligt onbekend terrein. Dat is spannend en kan onzekerheid met zich meebrengen. Het is belangrijk om alle emoties die dit oproept ruimte en aandacht te geven. Vaak ervaar je gevoelens die jij je hele leven nog niet hebt kunnen of durven doorvoelen. Je mocht niet zijn wie je werkelijk van binnen was. Je bent in het verleden misschien onvoldoende gezien of gehoord.

Je ontwikkelt tijdens een transformatieproces nieuwe waarheden. Je doorziet dat bepaalde eigen ideeën, overtuigingen, gedragspatronen tegen jou werken. Dat je deze vaak hebt gebruikt om je veilig te voelen. Wanneer jij je veilig gaat voelen bij jezelf, heb je deze strategieën niet meer nodig. Het is goed om deze los te laten, om te buigen.

Gedurende het proces vindt er langzaam maar zeker de echte verandering plaatst. Je beweegt naar de ‘next level’ in je bewustzijn. Hier maak je weer contact met je eigen Innerlijke Kracht. Je groeit uit van rups naar vlinder. Je begint jouw potentie echt te voelen. Dan komt de volgende stap, de vertaling naar de buitenwereld.

Bij iedere stap tijdens het proces heb je weer de keuze. Ga je door op de oude weg, of sla je een andere in? Ieder inzicht is een aanwijzing die je kunt opvolgen.

En dan opeens is het er; je buitenwereld begint te matchen met je binnenwereld. Door je verlangens te voelen begin je aan te trekken wat je het liefst wil. Je gaat energiek leven, vanuit Innerlijke Kracht. Jij geeft jouw leven voortaan zelf richting, stevig vanuit jouw eigen kern.

De unieke aanpak van CISAE.  

De werkwijze van CISAE is onderscheidend te noemen door de gecombineerde aanpak. Naast diverse interventies vanuit de reguliere en spirituele psychologie worden er aan de sessies ook vaak een aantal energetische behandelingen toegevoegd.  Door het energetisch lichaam in balans te brengen ontstaat er ook op een diepere laag verandering, heling en evenwicht. Het werkt zeer effectief om veranderprocessen vanuit verschillende invalshoeken te benaderen en ondersteunen.

Kom vrijblijvend langs!

Mocht je interesse hebben of je afvragen of transformatietherapie iets voor jou is, neem dan gerust contact met me op. Ik houd wekelijks ruimte in mijn agenda om mensen te ontvangen die nieuwsgierig zijn wat CISAE voor hen kan betekenen, uiteraard geheel vrijblijvend. Lijkt je dat wat? Klik dan hier voor het maken van een afspraak, voel je welkom!

Wil je voortaan dit soort berichten automatisch ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Je ontvangt dan maandelijks een nieuw blog en overige interessante informatie! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.