Menu Sluiten

Leef vanuit jouw eigen kern en voel je authentiek!

Baby’s en kinderen voelen intuïtief al snel aan welk gedrag positief beloond wordt en welk gedrag afwijzing of straf oplevert. In de eerste jaren van je leven ben je volledig afhankelijk van je vader en moeder. Je bent nog niet in staat bent om zelf een mening te vormen over wat wel of niet goed voor jou is. Je stemt je als kind volledig af op je ouders, dit is een natuurlijk proces wat het sterkst is in de eerst zeven jaren van je leven. Door deze afhankelijkheid en afstemming ontstaan er patronen die jouw hele verdere leven actief blijven. Deze patronen worden ook wel overlevingsstrategieën, afweer- of beschermingsmechanismen genoemd.  Overlevingsstrategieën, die dus vaak ontstaan zijn in de jeugd, hebben gevolgen voor het latere leven. Ze vormen een onderdeel van jouw blauwdruk. Je gaat ze in het dagelijks leven regelmatig onbewust inzetten. Zo kun jij het bijvoorbeeld heel prettig vinden om altijd voor anderen klaar te staan, ervan genieten om het anderen naar de zin te maken, altijd de animator op feestjes zijn, je erg verantwoordelijk voelen voor bepaalde gebeurtenissen, graag ‘in control’ zijn of vind jij dat alles wat je doet perfect moet zijn. 

Innerlijke beelden. 

Deze opvattingen vinden allemaal hun oorsprong in hoe jij als kind bepaalde dingen hebt ervaren, op welke manier jouw innerlijke beelden zijn ontstaan. Hoe veilig was jouw thuisbasis, hoe veel verantwoording voelde jij als het ging om het welzijn van je vader en/of moeder, wat mocht je wel of juist niet om jezelf te ontwikkelen, hoe werd je hierin gestimuleerd? Enkele voorbeelden van de vele gebeurtenissen die jou hebben gevormd.  Deze strategieën en mechanismen bepalen onbewust ook voor een groot deel wat je doet en hoe je denkt. Ze zorgen er ook voor dat je steeds verder van jouw eigen kern af bent komen te staan. Diegene die jij diep van binnen, werkelijk bent. Overlevingsstrategieën kunnen een rol blijven spelen in jouw relatie of op het werk. 

Wanneer jij inzicht hebt gekregen in jouw mechanismen en vervolgens zelf bewust de keuze gaat maken of jij hier wel of niet gebruik van maakt, zul jij een blijvende verandering, een transformatie doormaken waardoor jij een ander mens wordt. Dichter bij jezelf, bij jouw eigen kern. Transformatie therapie is een hele effectieve methode om opnieuw in contact te komt met jouw essentie, met jouw innerlijke kracht.  

Welke strategieën gebruik jij?

Iedereen heeft zijn eigen overlevingsmechanismen en afweerstrategieën. Naast hun belemmerende werking kunnen ze zeker ook functioneel zijn. Denk bijvoorbeeld aan de prettige sfeer en gezelligheid die de pleaser of clown met zich meebrengt, het overzicht wat de controleur in complexe situaties heeft of de accuraatheid die de perfectionist in zijn/haar werk gebruikt. Belemmerende strategieën kunnen ervoor zorgen dat jij jezelf niet goed (genoeg) vind, dat je vaak jaloers bent, dat je onzeker bent of zelf niet (meer) weet wat jij nodig hebt in het leven, wat jouw behoeften zijn.

Wanneer jij in het leven moeilijkheden ervaart en je kunt er maar niet achter komen waardoor dit komt, dan kan het zinvol zijn om te gaan onderzoeken welke mechanismen bepaald gedrag of gedachten in jou oproepen. Hoe effectief of juiste destructief deze in jouw huidige leven zijn. Veel mensen hebben al jaren therapie, hulpverlening, zelfstudies of opleidingen genoten om dieper tot hun eigen kern te komen. Op zoek naar antwoorden op hun problemen. Op zoek naar evenwicht en geluk in het leven. Transformatie therapie is een zeer effectieve methode die werkt op alle lagen van je denk- en gedragspatronen. Het zet veranderingsprocessen in gang omdat je de problemen bij de kern aanpakt. De kracht zit hem met name in een gecombineerde aanpak wat voor balans zorgt op zowel fysiek, emotioneel, metaal en energetisch gebied. Dit is een essentieel verschil met behandelmethoden uit de reguliere gezondheidszorg. Transformatie therapie begint van binnenuit en pakt daar de essentie van persoonlijke problemen aan.

Leven vanuit innerlijke kracht. 

Door transformatie therapie ontstaat er een zelfhelend proces. Er is tijd voor nodig maar het levert uiteindelijk een bevrijd leven op. Vrij om voortaan de keuzes te maken die jíj graag wil. Die gezond zijn voor jou, waar jíj gelukkig van wordt. Je leert je bewust worden van gedrag en gedachten die in jouw huidige leven beperkend werken. Dat jijzelf beslist óf en welk mechanisme jij in een bepaalde situatie wilt inzetten.  Je gaat zien hoe jij zelf invloed kunt uitoefenen om voortaan krachtig, vanuit jouw eigen kern in het leven te staan.

Wil jij ook graag een mooiere versie van jezelf worden en vanuit jouw innerlijke kracht gaan leven. Maak dan een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.