Menu Sluiten

CISAE


Uw partner voor

Empowerment

CISAE in uw organisatie

Als werkgever en werknemer kun je in de werkomgeving te maken krijgen met complexe situaties. Wanneer een werknemer niet lekker in zijn vel zit, is het vaak lastig om erachter te komen waar nu precies de oorzaak ligt en kan het geheel buiten de expertise van de werkgever liggen hoe hiermee omgegaan kan worden. 

Wanneer er zaken spelen die niet binnen de werkomgeving opgelost kunnen worden is het voor werkgevers lonend om een externe specialist in te schakelen. Een werkgever of HR specialist kan pro actief zijn in de ontwikkeling van de juiste balans van de werknemer door een specialistisch traject te faciliteren wat groei, ontwikkeling en transformatie brengt. 

Daarnaast is het als werkgever altijd zinvol om te investeren in de groei en employability van de medewerkers. Steeds meer bedrijven bieden hun medewerkers naast scholing op het gebied van beroepsuitoefening ook persoonlijke ontwikkeltrajecten en/of hulp bij psychische klachten aan.

Gezonde en fitte werknemers zijn het grootste kapitaal van elke organisatie. Dit geldt niet alleen voor de fysieke gezondheid, maar ook op psychisch gebied. Werknemers die lekker in hun vel zitten zijn minder gestrest, actiever en mentaal sterker. Hierdoor is er minder kans op uitval vanwege bijvoorbeeld depressie of burn-out. Er zal dan minder snel sprake zijn van langdurig verzuim met hoge kosten en extra werkdruk voor de ondernemer zelf of voor het overige personeel. 

Bij CISAE bent u aan het juiste adres om uw medewerker een volgende stap in zijn of haar persoonlijke ontwikkeling te faciliteren. De werknemer krijgt de mogelijkheid om nieuwe richting en inzichten te vinden. Tegelijkertijd komen er handvatten om veranderingen tot stand te brengen.

Met de opdrachtgever en de coachee stellen we doelen welke we in een persoonlijk afgestemd traject willen bereiken. Nadat er een basis is gelegd van vertrouwen en stabiliteit wordt de diepte ingegaan om belemmerende patronen te transformeren en een vernieuwd fundament te leggen. Zo wordt terugval in oude ineffectieve gedragspatronen voorkomen.