Menu Sluiten

Individuele Begeleiding

 • Ben je vaak moe of heb je regelmatig een zwaar gevoel en je weet niet waar het vandaan komt?
 • Heb je vaak klachten door stress of voel jij je burn-out?
 • Droom je veel of intens?
 • Pieker jij ook zo veel?
 • Heb je moeite met loslaten van opmerkingen of gebeurtenissen?
 • Heb jij in het verleden een diagnose gekregen waarvan jij je afvraagt of dit wel klopt?
 • Zorg jij vaak beter voor anderen dan voor jezelf?
 • Voel jij je ook weleens een spons: volgezogen met allerlei prikkels en informatie?
 • Voel jij je vaak uitgeput of lusteloos?
 • Voel jij je super verantwoordelijk voor het welzijn van de ander?
 • Vraagt jouw leven om verbetering, om een blijvende verandering?

Het zou zo maar kunnen dat jouw hooggevoelig-zijn een belangrijke rol speelt bij al dit soort vragen.

Uit mijn ervaring en onderzoek blijkt dat veel HSP’s tal van klachten ervaren en zoekende zijn naar een gezond en gelukkig leven. Het leven wordt in sommige gevallen zelfs gevoeld als een worsteling. Vluchten in werk, vastlopen in relaties, zorgen voor en focussen op de ander zijn een aantal strategieën die je dan vaak ziet terugkomen. Niet hoeven voelen en weglopen van wat je zelf graag wilt en nodig hebt, ligt hier vaak aan ten grondslag.

Herkenbaar? Vraag jezelf dan het volgende af: ‘wil ik mijn hele leven verder op deze manier doorgaan, of kies ik voor een blijvende verandering die mij écht gelukkig gaat maken? Kies ik voor een nieuw, energiek leven vanuit mijn Innerlijke Kracht? (Ik schrijf deze woorden altijd met een hoofdletter omdat voor mij Innerlijke Kracht staat voor IK, voor jouw ware zelf)

Transformatie

Wanneer jij de keuze maakt richting verandering, naar een nieuw leven vol (zelf-)liefde en authenticiteit dan maak je de keuze voor thuiskomen bij jezelf, leven vanuit Innerlijke Kracht.

Zoals je begrijpt gaat dat niet van de ene op de andere dag. Dit is een proces waar je doorheen gaat. Dit kun je ook niet alleen, daar heb je even wat hulp bij nodig. Graag begeleid ik jou door deze periode heen en reik ik jou de juiste tools en hulp aan die jij op dat moment nodig hebt.

Dit proces, wat ook wel transformatie wordt genoemd, bestaat uit een aantal onderdelen die je gaandeweg allemaal doorloopt.

Zelfvertrouwen

Een eerste belangrijke stap in dit proces is de (h)erkenning van hooggevoelig-zijn. Je gaat hierdoor anders naar jezelf kijken, meer vanuit liefde en begrip. Je wordt minder kritisch op jezelf en op anderen. Hierna gaan we onderzoeken hoe jouw persoonlijke energiesysteem in elkaar zit. Aan welke knoppen jij kunt draaien om veranderingen in te zetten. Hierdoor zul je meer zelfvertrouwen krijgen.   

Zelfinzicht

In veel gevallen is het zinvol om terug te kijken op jouw leven. Hoe kijk jij terug op jouw jeugd, op jouw pubertijd. Aan welke gebeurtenissen in jouw leven denk je nog vaak terug? Welke onbewuste gebeurtenissen spelen op dit moment nog een rol? Door te onderzoeken hoe jouw levensverhaal zich tot op heden heeft ontwikkeld, nu rekening houdend met de hoogsensitiviteit, kunnen er nieuwe inzichten ontstaan. Er wordt een nieuw licht geworpen op onder meer kindertijd en jeugd, relaties, ziekten en diagnosen, uitputting en burn-out, carrière en werk en eventueel eigen ouderschap.

Wanneer er sprake is van jeugdtrauma’s, onverwerkt verdriet, fysieke of psychische klachten dan is het belangrijk om hiermee aan de slag te gaan. Wanneer je vol zit met negatieve ervaringen heeft dat natuurlijk ook consequenties voor lichaam en geest. Die zijn als het ware continue overprikkeld, ook al zijn die ervaringen diep weggestopt. Er is dan steeds minder nodig om overprikkeld te raken. Door energetisch contact te maken met jezelf ontstaat er een diepgaand helingsproces.

IK en JIJ

Misschien hoor jij wel bij de grote groep HSP’s die diepgaande verbinding met mensen als  één van de grote voordelen ziet van hooggevoelig-zijn. Mogelijk heb je daarnaast ook lást van de invloed die anderen op je kunnen hebben. Met name het energetisch ‘leeggezogen’ worden door de ander, niet los kunnen laten van andermans meningen of als een spons de emoties, gevoelens en gedachten overnemen die van de ander zijn, worden door veel HSP’s als heel onprettig en belastend ervaren. Om op een prettige manier open te kunnen staan in contact is een juiste balans nodig in aandacht en focus. Ben jij in contact vaak meer gericht op de ander dan op jezelf? Dan is het belangrijk om te leren omgaan met jouw grenzen (voelen en aangeven) en leren wat hoort bij jou en wat bij de ander.

Balans

Veel HSP’s worstelen met balans. Zowel op fysiek, emotioneel, mentaal als spiritueel vlak. Om in evenwicht te komen en te blijven is het erg belangrijk om steeds alert te zijn op onder- en overprikkeling, actie, me-time, stilte- en rustmomenten. Wanneer jij inzicht en grip hebt op de situaties van overprikkeling ontstaat er balans. Je voelt je dan vaak tot heel veel in staat. De euforie die deze staat van zijn geeft, voelt soms zelfs overweldigend en is een prima voedingsbodem om al jouw aanwezige kwaliteiten tot bloei te laten komen.

Innerlijke Kracht

Mede uit eigen ervaring weet ik dat wanneer een HSP de hooggevoeligheid, met alles wat dat voor die persoon met zich meebrengt volledig kan omarmen, er een diepe verbinding ontstaat met de authentieke, unieke persoon die diep van binnen zit. Met de Innerlijke Kracht. Van daaruit kan de zoektocht verder worden ingezet naar levensdoelen en diepere verlangens. Het is als HSP belangrijk om jezelf steeds als centrum te nemen. Dat je keuzes maakt op basis van eigen kwaliteiten, behoeften en drijfveren. Dat jij je omringt met voedende contacten of jezelf voldoende afschermt voor negatieve invloeden van anderen. Dat jij zélf aan het roer gaat staan van jouw leven. Dat je rekening houdt met jouw persoonlijke kompas wat de weg wijst naar het pad richting thuiskomen bij jezelf. Naar jouw eigen, unieke, Innerlijke Kracht.

Individuele begeleiding

Ben jij toe aan een blijvende verandering, aan de reis richting jouw Innerlijke Kracht, die jou zelfliefde, rust, balans en energie brengt? Wees moedig en zet vandaag nog de eerste stap. Maak vrijblijvend een afspraak om te ervaren of jij je thuis kunt voelen bij CISAE. Van hieruit mag jij de belangrijke stap maken richting thuiskomen bij jezelf. Weet dat jouw leven hierna nooit meer hetzelfde zal zijn. Doe het maar, voel je welkom!

Mocht een transformatietraject om de een of andere reden (nog) niet geschikt zijn, klik dan hier voor een informatieve workshop of training.