Menu Sluiten

Over mij

 

Mijn naam is Jeanine Heijmans. Ik ben een enthousiaste, ondernemende en sensitieve vrouw. Afgestudeerd als psychosociaal therapeute, transformatie therapeute, systemisch werker en energetisch coach. Het is mijn passie en missie om mensen met een persoonlijk verandervraagstuk te begeleiden naar de antwoorden die zij nodig hebben.

Zoals ieder mens heb ook ik in mijn leven moeilijke perioden gekend. Dit heeft er een aantal keren toe geleid dat ik behoorlijk uit balans ben geraakt. De hulp die ik daar destijds voor zocht en kreeg gaf me steeds tijdelijk wat lucht maar was nooit voldoende effectief om terugvallen te voorkomen. Het was voor mij soms écht teleurstellend dat de reguliere hulpverlening niet in staat bleek om mij verder te helpen. De échte verandering in mijn leven begon voor mij bij een transformatietherapeute. Door haar kreeg ik inzichten en handvatten waardoor ik mijn problemen kon laten transformeren. Na deze intensieve therapie heb ik het roer omgegooid en ben ik diverse opleidingen gaan volgen. Ik heb mijn baan in de GGZ vaarwel gezegd en ben in 2018 mijn eigen praktijk gestart.

Mijn hooggevoeligheid is achteraf gezien gedurende mijn hele leven zeer bepalend geweest voor talloze ervaringen. Positief maar helaas ook negatief. Toen ik een aantal jaren geleden een artikel las over HSP, hoogsensitieve personen en hun kenmerken was ik behoorlijk van slag. Ik herkende mezelf in zowat elk woord, elke zin en elke alinea. Het artikel ging gewoon over mij! Maar ohh wat vond ik het moeilijk om dit écht onder ogen te zien. Tegelijkertijd wist ik ook dat het hoog tijd werd om dit stuk van mij, wat al mijn hele leven aanwezig was, aandacht te gaan geven.

In de periode dat ik dat artikel las was ik herstellende van een burn-out. Ik was bezig met het hervinden van mezelf, het opnieuw vormgeven van mijn eigen authenticiteit. Gedurende dit transformatieproces leerde ik opnieuw weer meer vanuit mijn gevoel en intuïtie te gaan leven. Hierdoor kwam echter ook mijn hooggevoeligheid weer om de hoek kijken. Inmiddels was ik zover gegroeid dat het niet meer als een keuze voelde om mijn hooggevoeligheid te gaan erkennen. Het moment van mijn ‘coming out’ was aangebroken. HSP en ik horen nu eenmaal bij elkaar.

Inmiddels is het voor mij overduidelijk dat het onnatuurlijk, onnodig en ongezond is om jezelf te schamen voor je hooggevoeligheid. Toch is het voor veel HSP’s nog heel spannend om deze kwetsbare kant van zichzelf aan de buitenwereld te laten zien. Zeker wanneer je het gevoel hebt dat er weinig begrip of acceptatie voor is.

Transformatie therapie heeft mij geleerd om weer thuis te komen bij mezelf. Ik mag er van mezelf weer zijn, met alles wat daarbij hoort, dus ook mijn hooggevoeligheid. Ik durf weer volmondig, vanuit mijn hart te zeggen: ‘Ik hou van mij’!

Mijn empathie, sensitiviteit en sterk ontwikkelde intuïtie zijn mijn kracht. Je zult je bij mij snel op je gemak voelen. Daarnaast kan ik ook doortastend en to-the-point zijn. Het pad wat ik gevolgd heb heeft mij gevormd tot wie ik nu ben en diepgelukkig gemaakt. Door talrijke ervaringen, bewustwording, therapieën, coaching en diverse therapeutenopleidingen ben ik inmiddels zowel inhouds- als ervaringsdeskundige op vele levensgebieden. Een krachtige mix van persoonlijke en vakinhoudelijke expertise.