Menu Sluiten

Over mij

Mijn naam is Jeanine Heijmans. Ik ben een enthousiaste, ondernemende en sensitieve vrouw. Sinds 2018 heb ik een eigen praktijk in coaching en transformatiebegeleiding. Een praktijk waar in eerste instantie alle mensen met een verandervraagstuk van harte welkom zijn. Ik ben afgestudeerd als psychosociaal therapeute, met als specialisme hoogsensitiviteit.

Daarnaast geef ik trainingen om HSP’s om te leren gaan met hoogsensitiviteit en professionals inhoudelijk te ontwikkelen in de begeleiding van HSP’s. Mijn passie is om mensen dichter bij hun kern te brengen zodat ze vanuit authenticiteit volledig tot bloei kunnen komen.

Jeanine 2023

De affiniteit en interesse voor hoogsensitiviteit is niet alleen beroepsmatig. Persoonlijk zie ik mezelf pas sinds een aantal jaren écht als HSP. Mijn eigen proces van (h)erkenning van hoogsensitiviteit, ofwel het proces ‘van klacht naar kracht’ heeft lang geduurd en is intens geweest. Jarenlang heb ik geworsteld met mijn hooggevoeligheid vanwege de negatieve effecten. Door langdurige overprikkeling heb ik ook een aantal perioden van burn out gehad. Toch heeft hooggevoelig-zijn mij zeker niet alleen ellende gebracht. Mijn goed ontwikkelde intuïtie, oog voor details, accuraatheid, bedachtzaamheid, zorgzaamheid, zachtheid en empathische vermogen zijn zomaar wat kenmerken die mij in mijn leven vele mooie dingen hebben gebracht.

Gedurende mijn studie tot psychosociaal therapeute ben ik me steeds meer in hoogsensitiviteit en HSP gaan verdiepen. Er vielen steeds meer kwartjes. Het leverde mij persoonlijk een diepgaand transformatieproces en bewustwording op. In die periode werd het voor mij steeds duidelijker dat ik ook als professional verder wilde groeien in dit onderwerp. Het proces van herkenning en erkenning en jezelf herontdekken vanuit een ander kader, namelijk als HSP, wil ik ontzettend graag delen met andere hoogsensitieve mannen en vrouwen.

Vanuit mijn persoonlijke pad heb ik veel leermomenten gehad. Het heeft me gevormd tot wie ik nu ben. Door talrijke ervaringen, bewustwording, therapieën, coaching en diverse therapeuten opleidingen ben ik inmiddels zowel inhouds- als ervaringsdeskundig op vele levensgebieden. Je vindt bij mij een krachtige mix van persoonlijke en vakinhoudelijke expertise.