Menu Sluiten

Training: HSP van Klacht naar Kracht

In deze training ga je met gelijkgestemden werken aan jouw persoonlijke ontwikkeling waarin hoogsensitiviteit centraal staat.

Een eerste stap om van jouw hooggevoeligheid een kracht te maken is jezelf herkennen in deze aangeboren eigenschap. Wanneer jij daarna jouw hooggevoeligheid écht een plaats in jouw leven geeft kun jij jezelf verder gaan ontplooien richting een authentieke levensstijl. Afgestemd op wie jij werkelijk bent.

Wanneer jij jouw hooggevoeligheid als kracht wilt gaan ervaren is het waarschijnlijk nodig om jouw leven op sommige punten wat aan te passen. Je mag jouw leven opnieuw gaan formuleren, je gaat op een andere manier kijken naar het verleden. Je mag jezelf gaan waarderen voor wie jij werkelijk bent. Aanpassing van jouw levensstijl is een proces dat jouw stap voor stap meer bewustzijn brengt.

Veranderproces

Het proces van Klacht naar Kracht ziet er als volgt uit:

 • Ontkenning / onbewust; Je hebt nog geen idee wat hooggevoeligheid inhoud, en of jij deze eigenschap bezit. Of je er wat mee kunt en wilt. Je bent mogelijk nog wat sceptisch.
 • Herkenning; Je gaat je herkennen in de kenmerken. Hiermee is de eerste stap gezet. 
 • Erkenning; Je gaat inzien dat hooggevoeligheid bij jou hoort.
 • Bewustwording; Je gaat op zelfonderzoek uit.
 • Verandering; Je krijgt inzicht aan welke knoppen jij kunt draaien om jouw ware innerlijke zelf te gaan ontmoeten. 
 • Bevrijding; Jij gaat leven in flow, je kent jouw kwaliteiten en kwetsbaarheden en neemt zelf de regie over jouw eigen leven. Jouw authenticiteit, al jouw mogelijkheden, jouw volledige potentie wordt zichtbaar.

Groep

Van nature zijn HSP’s niet direct groepsmensen. Dit komt onder meer omdat een HSP vaak te veel op de ander is afgestemd. Hierdoor kan het in eerste instantie wat spanning oproepen om vanuit jouw eigen kern deel te nemen aan een groepsproces. Uit ervaring weet ik dat wanneer de HSP samen is met gelijkgestemden deze weerstand vaak snel verdwijnt. Als docent vind ik het creëren van een veilige setting essentieel. Mijn aandacht zal daar dan ook steeds op gericht zijn. Je zult al snel een open en vertrouwelijke sfeer in de groep ervaren. Door het ervaren en delen van oefeningen zul je vrijwel direct een gevoel van thuiskomen bij jezelf beleven. 

Wat ga je leren?

 • Een eerste belangrijke stap in dit proces is de (h)erkenning van hooggevoelig-zijn. Je gaat hierdoor anders naar jezelf kijken, meer vanuit liefde en begrip. Je wordt minder kritisch op jezelf en op anderen.
 • Hierna gaan we onderzoeken hoe jouw persoonlijke energiesysteem in elkaar zit. Aan welke knoppen jij kunt draaien om veranderingen in te zetten.
 • Door het in kaart brengen van jouw voorouders ga je zien waar de liefde stroomt.
 • Hoe helpend of belemmerend werken jouw verschillende persoonlijke delen?
 • Liefde voor jouw innerlijke kind. Door jouw innerlijke kind te zien, horen en erkennen zal er een diepgaand helingsproces op gang komen.
 • Werken aan de hick-ups in het individuatieproces
 • Inzicht in mogelijke verstoringen vanuit het gezin van herkomst
 • HSP en relaties
 • HSP en energetische zelfzorg
 • Inzicht in de verschillen tussen HSP en diverse psychiatrische diagnoses zoals bijvoorbeeld AD(H)D en autisme
 • De gevoelige relatie tussen HSP en burn-out
 • Zetten van focus om jouw dromen tot leven te laten komen in plaats van jouw ideale leven te blijven dromen

Na het volgen van deze opleiding heb je geleerd hoe jij jouw hooggevoeligheid kunt integreren in jouw leven. Je hebt jouw persoonlijke gebruiksaanwijzing doorgenomen en herschreven waardoor jij voortaan gezonde keuzes kunt maken. Je voelt een sterke Innerlijke Kracht van waaruit jij liefdevol in verbinding kunt zijn met de ander.

Voor wie?

Voor de HSP die zichzelf verder wil ontwikkelen op persoonlijk gebied. Wanneer jij jouw hooggevoeligheid nog vaak als een klacht ervaart en graag wil leren hoe jij vanuit kracht kunt gaan leven. Alles wat je leert in de lessen is direct toepasbaar in je leven of werk. Je leert werken met krachtige en effectieve tools. Mocht je gedurende de opleiding de behoefte voelen om (extra) individuele begeleiding dan is dat altijd mogelijk.

Deze training is door eerdere deelnemers beoordeeld met een 9.3!

Groepen en lesavonden

Deze training bestaat in totaal uit tien interessante en inspirerende lesavonden. De groep bestaat uit minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers. Er is veel ruimte voor interactie en persoonlijke aandacht. De lessen bestaan steeds uit een gedeelte waarin achtergronden en informatie wordt gedeeld en een praktisch deel waarin we lekker aan de slag gaan. De training gaat van start bij voldoende aanmeldingen. 

Investering

Deelname aan de training ‘Van Klacht naar Kracht’ vraagt een investering van € 750,00. (Het is mogelijk om dit in 3 gedeelten te betalen). Dit bedrag is inclusief lesmateriaal, koffie – thee –water en een versnapering tijdens de lesavonden.

Deelnemen

Heb je interesse of vragen over deze training, neem dan contact met me op. 

Wat deelnemers zeggen:

Door deze training heb ik hele mooie inzichten en handvatten gekregen om stappen te maken hoe ik beter kan omgaan met mijn hooggevoeligheid. Ik heb er eerder nooit zo bij stilgestaan wat het eigenlijk voor mijn dagelijks leven betekent dat ik hooggevoelig ben. Nu ik er meer over ga leren gaan er nieuwe deuren voor mij open. Dank je wel Jeanine dat jij mij wilt begeleiden op dit mooie ontwikkel pad. Het voelt voor mij of ik mezelf opnieuw aan het ontdekken ben!

Lisa.

Met veel plezier heb ik deel genomen aan training ‘van Klacht naar Kracht’. Het was een prachtige reis waarin Jeanine ons met al haar kennis en wijsheid meegenomen heeft. Het heeft mij persoonlijk veel inzichten, tips en technieken gebracht, die ik in mijn dagelijks leven kan inzetten. Jeanine is een hele prettige warme persoonlijkheid, fijn om deze reis onder haar hoede beleefd te mogen hebben. Deze training gun ik elke HSP’er!

Suzanne Waelbers.

Ik heb tijdens de opleiding HSP coach enorm veel geleerd. Inzicht in mezelf en een professionele, empathische begeleiding in mijn eigen transformatie proces gekregen.

Marieke.

Verrassend En Heel Inzicht Gevend!

Linda.

De opleiding HSP coaching van klacht naar kracht heeft mij doen inzien dat ik mijn grenzen mag stellen en dat ik daardoor meer in mijn kracht sta of kom te staan. Dat ik als HSP veel meer oppik dan menigeen en daardoor een langere verwerking nodig heb is iets wat ik mag gaan waarderen en respecteren. Dit inzicht is van grote waarde voor mijzelf! Voel en sta stil of beter sta stil en voel. De patronen die gelegd zijn kunnen worden hervormd zodat je jezelf kunt ont-wikkelen.

Zelfliefde is een werkwoord snap ik nu.

Floran Schurink.