Menu Sluiten

Energetische behandeling

Bij een energetische behandeling kijk je naar de mens als geheel. Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Bij hevige stress, emoties, schokkende gebeurtenissen of angst reageert het stress systeem in het lichaam direct met afgifte van stresshormonen. Deze zijn vaak nuttig om de juiste stappen te nemen, maar wanneer deze stress chronisch is, ontstaan er blokkades.

Energetische behandelingen richten zich op het herstellen van de harmonie en de natuurlijke balans in het lichaam. Energetische therapie vind zijn bestaan in oeroude tradities. Te denken valt onder meer aan de Chinese en Indiase geneeswijzen, waarbij het werken met energiebanen (meridianen), acupunctuur, chakra’s en de natuurelementen een duidelijke plek hebben.

Chakrapsychologie

Naast je bloedbaan, lymfebaan en zenuwbaan loopt er nog een baan door je lichaam. De knooppunten in deze energiebaan worden de chakra’s genoemd. Wanneer jouw chakra’s in balans zijn dan gaat het goed met je, dan floreer je. Wanneer er langdurig een disbalans in je chakrasysteem zit zul je dit vaak op allerlei gebieden merken. Het is dan belangrijk om jouw fysieke, mentale, emotionele en spirituele gezondheid weer in balans te brengen.

Bijna alle mensen vinden een energetische behandeling prettig en ontspannend. Ze voelen de warmte of een lichte tinteling. Door energetisch te behandelen wordt een proces in gang gezet dat leidt naar heling. Dat gaat niet van de ene op de andere dag. Soms verergert de klacht tijdelijk, dat is een reactie van het lichaam. Soms voel je niets, toch gebeurt er dan wat in je lichaam. het kan zijn dat je pas later een reactie krijgt, in welke vorm dan ook.

Holistische visie

Energetische behandelingen richten zich op de balans tussen lichaam en geest. Naast de ondersteunende toepassing tijdens een persoonlijk transformatie traject kunnen energetische behandelingen ook ingezet worden bij tal van andere klachten zoals slapeloosheid, angst- en pijnklachten. Het vrijmaken van energiebanen en opruimen van blokkades in het lichaam is een losstaande maar ook hele waardevolle toevoeging aan andere, meer op taal gerichte interventies. 

Uit eigen ervaring weet ik hoe waardevol energetische behandelingen zijn. De transformatie therapie die ik tijdens mijn burn out volgde was gericht op herstel van mijn emotionele, mentale en spirituele gezondheid. Het fysieke aspect bleef hierbij achter. 

Voor mij was de keuze om naast de opleiding tot transformatietherapeut mezelf op te laten leiden tot energetisch behandelaar daarom ook snel gemaakt. Op deze manier kan ik behandeling bieden die op alle facetten van jouw lichaam helend zullen zijn. 

Benieuwd of een lichaamsgerichte behandeling jouw klachten kan verminderen? Klik hier om vrijblijvend contact met me op te nemen om te vragen naar de mogelijkheden. 

Holistische energetische massage.

De holistische massage is een volledige lichaamsmassage, gericht op de geestelijke en lichamelijke ontspanning. Het masseren ontspant de spieren, bevordert de bloedsomloop en brengt het zenuwstelsel tot rust. Verder stimuleert deze massage de lymfestroom. Het zorgt voor een totaalontspanning van het hele lichaam op een zeer diep niveau. Deze massage werkt helend in het geval van bijvoorbeeld burn-out, stress of na een traumatische gebeurtenis. Je kunt deze anderhalf uur durende energetische massage natuurlijk ook, als een vorm van zelfliefde en zelfzorg, aan jezelf cadeau doen. De kosten zijn € 80,00. 

Zet jezelf eens op je prioriteitenlijstje!